Prevalio 3.200 km zbog utakmice u Rusiji, a zaboravio ulaznicu

Morton nije mogao slaviti s ostatkom engleskih navijača zato što je zaboravio ulaznicu u svom domu udaljenom 3.200 km (20 minuta)

Douglas Morton je nekoliko mjeseci štedio novac kako bi ostvario svoj san i bodrio englesku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Morton se 24. juna zaputio iz Bristola u Velikoj Britaniji ka ruskom gradu Nizhny Novgorod. Očekivao je da će svoje putovanje krunisati prisustvom na utakmici između Engleske i Paname.

Međutim, nakon velike pobjede (6:1) koju je ostvarila reprezentacija ‘Tri lava’, Morton nije mogao slaviti s ostatkom engleskih navijača zato što je zaboravio ulaznicu u svom domu udaljenom 3.200 km.

Ulaznica ostala u Bristolu

Ovu priču ispričao je novinar britanskog kanala ‘ITV News’ koji je sa Mortonom odsjeo u istom hotelu.

Francuski list ‘20 minuta’ navodi kako se ovaj novinar oglasio putem Twittera i zatražio od svih onih koji mogu intervenisati da pomognu Mortonu kako bi se izvukao iz novonastale situacije.

Na svom Twitteru profilu je naveo: „Douglas je odsjeo u našem hotelu u Volgogradu. Upoznali smo se s njim u Nizhny Novgorodu. U Bristolu je zaboravio ulaznicu za nogometnu utakmicu. Ako neko bude imao jednu ulaznicu viška, neka mi se javi.“

Priča se nije završila na tome. Članovi grupe ‘Sport Options’ uspjeli su obezbijediti ulaznicu, ali novinar nije mogao doći do Mortona. Objavio je još jedan tweet u kojem je naveo: „Ako ga neko od vas sretne, neka ga obavijesti da sam mu ostavio poruku na recepciji hotela.“

Nakon dva sata, novinar je retweetovao svoj post, ali bez uspjeha, pošto Douglas Morton nije mogao da uđe na stadion i prisustvuje utakmici. Na kraju je novinar sve to prokomentarisao riječima: „Bojim se da će se Morton vratiti u hotel 40-tak minuta prije početka utakmice. To je kratak period u kojem neće moći stići do stadiona u odgovarajuće vrijeme.“

Izvor: Agencije