Pretučen zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH Dragan Bogdanić

Draganu Bogdaniću je ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja Teslić (Al Jazeera)

Policijskoj stanici Teslić prijavljeno je da je u srijedu oko 12:00 sati u Tesliću osoba inicijala I. P. (1965), sa područja opštine Teslić, nakon verbalne prijetnje, fizički napao D. B. (1965) iz Teslića.

Kako saznaju mediji, napadnut je bivši ministar zdravlja bh. entiteta Republika Srpska i aktuelni zastupnik u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine Dragan Bogdanić, visokopozicionirani član Saveza nezavisnih socijaldemokrata.

Bogdanić je ocijenio da napad na njega u Tesliću ima politički motiv, navodeći da napadač Ilija Pavlović, koji je njegov stranački kolega, pripada kriminalnom miljeu.

“Ja sam na trotoaru razgovarao sa prijateljem, Pavlović je izašao iz vozila i odmah počeo da me vrijeđa, udario me je, od udarca sam pao, onako kratko onesviješten sam ustao, on je nastavio sa prijetnjom da će me bukvalno fizički likvidirati i to nije od juče”, rekao je Bogdanić novinarima, nakon što je dao izjavu u Okružnom tužilaštvu u Doboju.

On je naveo da mu je Pavlović i ranije prijetio, o čemu su obaviještene nadležne institucije.

“To su ljudi koji su za novac spremni sve da urade. Mislim da sam bio praćen pošto su bila dvojica i da se znalo gdje ću ja biti. Mnogo je koincidencija da bi bilo slučajno”, rekao je Bogdanić.

On je naveo da je zbog udarca u glavu i pada bio kod neurologa.

Bogdanić je istakao da nastavlja sa svojim političkim radom, uprkos svim dešavanjima i prijetnjama.

Glasnogovornica Policijske uprave Doboj Dragana Kekez je ranije kazala za sarajevsko Oslobođenje da je Bogdaniću ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja Teslić.

‘Bukvalno ga je nokautirao’

“Upućen je u dobojsku bolnicu, radi daljeg ukazivanja ljekarske pomoći, odnosno o izjašnjavanju ljekara o stepenu povreda”, istaknula je Kekez.

Zbog napada na Bogdanića, u toku je ispitivanje Ilije Pavlovića, stranačkog kolege Bogdanića.

“O svemu je obaviješten tužilac, tako da se pod nadzorom tužilaštva poduzimaju dalje mjere”, dodala je glasnogovornica PU Doboj.

Kako piše portal Srpskainfo, jedan od očevidaca napada ispričao je da je primijetio Bogdanića u blizini njegovog poslovnog prostora u centru Teslića te je zatim jedna osoba izašla iz vozila i počela ga udarati.

“Mislim da ga je dva puta udario šakom u glavu, bukvalno ga nokautirao, i Bogdanić je pao na zemlju, a tom prilikom su mu pukle i naočare. Napad se desio u blizini Hitne pomoći, gdje se Bogdanić zatim obratio i ukazana mu je ljekarska pomoć”, pojasnio je očevidac.

Prijavio prijetnje od jednog ‘opasnog tipa’

Napadač je bio suvozač u automobilu, a koje je vozio muškarac kojeg su navodno tokom referenduma u Tesliću istukle osobe, a koje su se dovodile u vezu s Bogdanićem.

Srpskainfo piše da već duže vrijeme traje sukob između Bogdanića i Pavlovića, a bivši ministar je, gostujući na jednoj od televizija, rekao da je policiji i tužilaštvu prijavio prijetnje od jednog “lokalnog opasnog tipa”.

Sumnja se da je upravo mislio na Pavlovića.

Izvor: Agencije