Pretkolo Lige Evrope: Porazi Sarajeva i Zrinjskog

Sarajevo na revanš u Bjelorusiju ide sa golom zaostatka (Anadolija)

Fudbaleri BATE Borisova pobijedili su Fudbalski klub Sarajevo rezultatom 2:1 u prvoj utakmici trećeg pretkola Lige Evrope koja se večeras igrala na Bilinom polju u Zenici.

BATE je u 19. minuti poveo protiv Sarajeva golom Dmitrija Bage. Bjeloruski tim je u 71. udvostručio prednost pogotkom iz penala, koji je postigao Harvaine Mourkam. Dva minuta prije isteka regularnog vremena utakmice Haris Handžić je postigao gol za Sarajevo. 

Utakmica je bila nakratko prekinuta u 76. minuti susreta pri rezultatu 2:0, zbog ubacivanja nedozvoljenih pirotehničkih sredstava, što je bio razlog da sudija igrače povuče u svlačionicu. Nakon nekoliko minuta, sudija je donio odluku da se meč nastavi. 

Rijeka i Partizan slavili pobjede

Drugi bh. predstavnik u Ligi Evrope Zrinjski u Malmou je izgubio od istoimenog švedskog kluba 0:3.

Malmo je u 36. minuti došao do prednosti golom Rasmusa Bengtssona, a u 66. je povećao prednost pogotkom Andersa Christiansena. Osam minuta kasnije, Soen Rieks ponovo je zatresao mrežu „plemića“.

Hrvatska Rijeka savladala je škotski Abedeen sa 2:0 (Čolak 62 – penal, Murić 88).

Uspješan je bio i Partizan. U pobjedi nad Malatyasporom od 3:1, strijelci su bili Umar Sadiq u 4., Takuma Asano u 67. i Seydouba Soumah u 89. iz penala, dok je pogodak za turski tim postigao Isaam Chebake u 84. minuti.

Revanši se igraju 15. avgusta.

Izvor: Agencije