Preminuo napadač iz voza, ali i žrtva

Napadač je je u subotu napao putnike u vozu, među kojima i jedno šestogodišnje dijete (EPA)

Preminula je jedna od šest povrijeđenih osoba u napadu koji se desio jučer u vozu na krajnjem istoku Švicarske, kao i sam napadač, objavila je policija kantona St. Gallen.

U policijskom saopćenju se navodi da je 34-godišnja žena, koja je bila u kritičnom stanju od napada izvedenog u subotu popodne, preminula je jutros od posljedica povreda, te da je od povreda preminuo i “optuženi 27-godišnji švicarski državljanin”.

Napadač je je u subotu napao putnike u vozu, među kojima i jedno šestogodišnje dijete, a pri tom je zapalio i vagon zapaljivom tečnošću.

Nema naznaka da se radi o terorističkom činu

Napad se dogodio u vozu koji je bio u pokretu, kod granice sa Lihtenštajnom i tom prilikom su, osim danas preminule žene, povrijeđena dvojica muškaraca dobi 17 i 50 godina, dvije žene dobi 17 i 43 godine, kao i šestogodišnja djevojčica, a svi imaju opekotine i povrede zadate nožem.

Švicarska policija je saopćila da za sada nema naznaka da je napad bio teroristički čin.

Policija u subotu uvečer nije isključila mogućnost da je taj napad bio „zločin iz strasti“ i saopćila je da motiv napada još nije utvrđen, ali da je mala vjerovatnoća da je riječ o terorizmu, prenio je Reuters.

U vozu su se, u trenutku napada, nalazili deseci putnika.

Policija je navela i da je vozu pričinjena šteta u visini od oko 92.000 eura.

Izvor: Agencije