Preminuo Mirko Miočić, legendarni učesnik kvizova

Miočić se povukao iz javnosti u martu 2016. godine (Pixsell)

Mirko Miočić, legendarni učesnik brojnih kvizova iz vremena bivše Jugoslavije i današnje Hrvatske, preminuo je u zadarskoj Općoj bolnici u 61. godini, objavili su hrvatski mediji.

Portalu Index.hr potvrđeno je da je Miočić preminuo na odjelu gastroenterologije, a ovaj Zadranin povukao se iz javnosti u martu 2016. godine.

Tada mu je zbog posljedica dijabetesa amputirana potkoljenica na jednoj nozi, a na drugoj stopalo, navodi Index.

Nakon toga je prebačen na liječenje u Zagreb, gdje je kasnije krenuo na fizikalne terapije, da bi se 7. maja javio u Opću bolnicu Zadar.

Navodi se da je tada dobio upalu pluća, od koje je danas preminuo na Odjelu interne medicine, potvrdio je hrvatskom portalu Edi Karuc, zamjenik direktora zadarske bolnice.

Miočić se posljednji put pojavio na televiziji u kvizu Potjera, samo dva dana nakon hospitalizacije. Telefonski se uključio u slavljeničko 500. izdanje Potjere kako bi učesnicima i kolegama lovcima čestitao jubilej.

Šest dana kasnije preminuo je.

Mijenjao pravila Milijunaša

Rođen je 23. jula 1956. u Rtini (Zadarska županija), a prvi put se pojavio u kvizu Tri, dva, jedan, ali vrijedan 1972. godine, kao 17-godišnji učenik drugog razreda gimnazije i odmah osvojio drugo mjesto, navodi Jutarnji list.

Miočić je učestvovao i u legendarnoj Kviskoteci, gdje je slavio u tri emisije, dok je 1983. bio pobjednik cjelogodišnje serije ovog kviza.

U kvizu 1 protiv 100 osvojio je najveći iznos od svih takmičara tokom cjelokupnog emitiranja tog kviza.

Osim Potjere, bit će zapamćen po kvizu Tko želi biti milijunaš?, koji je zbog njega mijenjao pravila. Kao napozivaniji džoker “zovi”, samo u jednoj sezoni tog kviza bio je pozivan 48 puta, od čega je 45 puta znao tačan odgovor.

Kako bi to izbjegli, u kvizu su modificirali pravila, pa je istog čovjeka bilo moguće zvati samo tri puta u sezoni prikazivanja.

Plijenio je skromnošću i promocijom znanja.

Izvor: Agencije