Oglasi

Preminuo glumac Miodrag Radovanović

Glumac poznat pod nadimkom Mrgud ostvario je više od 150 uloga, a publika ga najviše pamti po seriji 'Salaš u malom ritu'.
Prvi angažman u pozorištu Miodrag Radovanović je dobio još kao student 1952. godineYouTube/Film Dobrica

Glumac Miodrag Radovanović (1929) preminuo je u Beogradu poslije kraće, teške bolesti, saopćilo je Udruženje dramskih umjetnosti Srbije.

Radovanović je bio poznat po nadimku Mrgud, a ostvario je 154 uloge u pozorištu, filmu i televizijskim formatima.

Publika ga najviše pamti po ulozi "Šicera" u televizijskoj seriji Salaš u malom ritu, a bio je "Spiridon" u Boju na Kosovu, "Komandant Libek" u Balkan Ekspresu.

Publika ga pamti i po ulozi televizijskoj seriji Vratiće se Rode.

Prvi angažman u JDP-u

Osnovnu školu je završio u Čačku, a gimnaziju u Kraljevu, odakle je otišao u Beograd, gdje je studirao slavistiku i agronomiju.

Završio je Pozorišnu akademiju, kasnije preimenovanu u Fakultet dramskih umjetnosti, u Beogradu, u klasi Mate Miloševića.

Prvi angažman u pozorištu je dobio još kao student 1952. godine u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu, gdje je dočekao penziju.

Sa suprugom Radmilom Velicki-Radovanović ima sina Rastka (58).

Miodrag i Radmila Radovanović bili su u braku od 1959. godine.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.