Oglasi

Preminula Borka Pavićević

Srpska dramaturginja Borka Pavićević učestvovala je u brojnim antiratnim akcijama i zalagala za demokratizaciju u regiji.
Borka PavičevićOgavnih komentara je bilo ispod vijesti o smrti Borke Pavićević, na raznim forumima i društvenim mrežama, piše autorAl Jazeera

Srpska dramaturginja i ravnateljica Centra za kulturnu dekontaminaciju Borka Pavićević preminula je noćas u Beogradu u 72. godini, priopćeno je iz Centra za kulturnu dekontaminaciju.

Rođena je 1947. godine u Kotoru, a dramaturgiju je diplomirala 1971. godine na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu, prenosi Tanjug.

Provela je 10 godina radeći u dramaturškom odjelu Ateljea 212.

Objavila je tri zbirke eseja: Na ex - Postdejtonska moda, Moda i Glava u torbi, kao i tekstove u mnogobrojnim časopisima, zbornicima, dnevnim i tjednim novinama.

Antiratni aktivizam

Od 1991. godine sudjelovala je u mnogobrojnim antiratnim akcijama u Beogradu i drugim jugoslavenskim gradovima, u suradnji sa jugoslavenskim organizacijama koje su se zalagale za demokratizaciju i razvoj civilnog društva u Srbiji i regiji.

Datum i vrijeme kremacije, kao i komemoracije u Centru za kulturnu dekontaminaciju, bit će naknadno objavljeni. 

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.