Oglasi

Premijerka Rumunije opravdava upotrebu sile protiv demonstranata

Viorica Dancila u pismu predsjedniku Evropske komisije Jean-Claude Junckeru tvrdi da su policajci u skladu sa zakonom odgovorili na nasilje.
Viorica Dancila tvrdi da su demonstranti pokušali probiti kordon policije oko vladinih uredaEPA

Premijerka Rumunije Viorica Dancila uputila je pismo predsedniku Evropske komisije Jean-Claude Junckeru u kojem opravdava upotrebu sile protiv demonstranata tokom antivladinog protesta kada su intervenisale policiske snage i povređeno više od 450 ljudi.

Ona, naime, tvrdi da drugi političari, uključujući predsednika Klausa Iohannisa, pokušavaju da "nasilno uklone legitimnu vladu".

Njen prvi komentar o protestima usledio je nakon što je portparol EU Christian Spahr u četvrtak ocenio da su "mirni protesti završeni nasiljem, a da nasilje nikad ne može da bude rešenje u politici".

Protiv policije 200 krivičnih prijava

Dancila u pismu Junckeru navodi da su demonstranti pokušali da probiju kordon policije oko vladinih kancelarija i da su policajci u skladu sa zakonom odgovorili na nasilje.

Rumunska specijalna policija suočava se sa optužbama za prekoračenje ovlašćenja na mirnim protestima 10. avgusta, prenosi AP.

Vise od 200 krivičnih prijava podneto je protiv policije, a rumunska premijerka kaže da vlasti istražuju te navode.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.