Premijer Sjeverne Makedonije drugi put u samoizolaciji

Spasovski je poručio da će ostati u kućnoj samoizolaciji dok ne dobije zvanične preporuke epidemiologa (Al Jazeera)

Premijer Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski u ponedjeljak je objavio da je rezultat njegovog testa na korona virus negativan, ali da će ostati u kućnoj samoizolaciji dok ne dobije zvanične preporuke epidemiologa.

Spasovski je u ponedjeljak ujutro testiran na korona virus jer je u nedjelju bio na skupu svoje stranke (Socijaldemokratski savez Makedonije – SDSM) u Kumanovu s direktoricom Uprave za javne prihode Sjeverne Makedonije Sanjom Lukarevskom, kojoj je potvrđen korona virus.

“Nemam nikakve simptome, a dok ne dobijem zvanične preporuke epidemiologa, ostat ću u kućnoj izolaciji”, napisao je premijer i potpredsjednik vladajućeg SDSM-a na Facebooku, prenosi Beta.

Samoizolacija u aprilu

Prije nego što je Spasovski to objavio, ministar zdravstva Venko Filipče rekao je novinarima da je, “s obzirom na kontakte Spasovskog, velika izvjesnost da će biti potrebna samoizolacija od dvije sedmice”.

Premijer je već jednom bio u 14-dnevnoj samoizolaciji jer je 15. aprila bio na sastanku s gradonačelnikom Kumanova, koji je dan kasnije dobio pozitivan rezultat testa na korona virus.

Izvor: Agencije