Premijer KS Forto i katalonski ministar: Bob stazi na Trebeviću vratiti sjaj

Olimpijski objekti pretvoreni su u ruglo, najblaže rečeno, a bio je to samo početak devasatacije, piše autor mišljenja (Wikipedia)

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto ugostio je danas regionalnog ministra Vlade Katalonije za vanjske poslove, institucionalne odnose i transparentnost Alfreda Boscha s kojim je razgovarao o budućim zajedničkim projektima, objavila je Vlada Kantona Sarajevo.

Sastanku su prisustvovali ministri finansija i privrede Amel Kovačević i Haris Bašić.

Ovom prilikom, Bosch je istakao kako se Sarajevo u posljednjih nekoliko godina intenzivno razvija, posebno u oblasti turizma, te ponudio da zajedno s Vladom Kantona započnu pregovore za rekonstrukciju bob staze na Trebeviću, kojoj je neophodno vratiti stari sjaj. To će biti, kako je potcrtao, novi brend Sarajeva.

‘Za Sarajevo nas vežu posebne emocije’

„Malo je evropskih gradova u kojima su planine blizu grada, a tu posebno mislim na Trebević koji ima prekrasan pogled na Sarajevo, za koji nas vežu posebne emocije“, poručio je Bosch, kaže se u saopštenju.

Bob staza na Trebeviću bila je jedno od borilišta na Olimpijskim igrama u Sarajevu 1984. godine

Premijer Kantona Sarajevo Forto je istakao kako je ovo odličan prijedlog te da je kantonalna Vlada svakako planirala da krene s obnovom bob staze, jer je nakon Zimskih olimpijskih igara koje su održane u Sarajevu ovo postao i jedan od simbola našeg grada.

Razgovarano je o intenziviranju kulturne saradnje, jer se i u Barceloni, kao i Sarajevu stalno igraju nove teatarske predstave zbog čega su se svi složili da je potrebno to i unaprijediti.

Izvor: Al Jazeera