Predsjedniku Crvene zvezde zabranjen ulazak u Crnu Goru

Prvi čovjek beogradskog kluba u petak je sletio na aerodrom u Tivtu, ali mu nadležni organi nisu dozvolili da uđe na crnogorsku teritoriju (Al Jazeera)

Direktoru FK Crvena zvezda iz Beograda Zvezdanu Terziću zabranjen je ulazak u Crnu Goru, pišu crnogorske Vijesti na svom portalu.

Agencija Tanjug navodi da su se crnogorske vlasti odlučile za taj potez zbog navodnog odvraćanja igrača Mirka Ivanića i Filipa Stojkovića da igraju za selekciju Crne Gore protiv Kosova u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Srbijanska agencija navodi da je Terzić poručio da je predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević, bivši as Crvene zvezde, tražio od državnih organa da mu zabrane ulazak u državu.

Vijesti navode da je prvi čovjek beogradskog kluba u petak sletio na aerodrom u Tivtu, ali mu nadležni organi nisu dozvolili da uđe na crnogorsku teritoriju.

‘Krivac Savićević’

Prvi Zvezdin operativac bio je prinuđen vratiti se u Beograd, odakle je izdao saopćenje, u kojem je za zabranu ulaska u Crnu Goru optužio predsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore.

Napisao je da su mu u petak u Tivtu pripadnici Granične policije Crne Gore saopćili da mu je zabranjen ulazak u državu.

Ivanić i Stojković, zajedno s tadašnjim selektorom Crne Gore, a danas Srbije, Ljubišom Tumbakovićem, u junu su odbili biti akteri utakmice protiv selekcije Kosova u Podgorici.

Predsjednik beogradskog kluba prije dva dana bio je na čelu kolone u kojoj su bili igrači, stručni štab i navijači Crvene zvezde, koji su pokušali ući na Kosovo kako bi odigrali utakmicu Kupa Srbije protiv Trepče iz Mitrovice, ali su im vlasti Kosova zabranile ulazak, nakon čega su se vratili u Beograd, podsjećaju Vijesti.

Izvor: Agencije