Predsjednik Federacije BiH osniva stranku

Predsjednik entiteta Federacije Bosne i Hercegovine Živko Budimir istupa iz Hrvatske stranke prava (HSP) Bosne i Hercegovine i formirat će novu stranku.

On je izlazak iz HSPBiH potvrdio u četvrtak novinarima u Sarajevu, rekavši da je razlog nefunkcioniranje stranačkih organa HSPBiH.

Stranka pravde i povjerenja, rekao je Budimir, “radni” je naziv nove stranke.

Komentirajući njegov odlazak iz HSPBiH, predsjednik ove stranke Zvonko Jurišić kazao je za Fenu kako je Budimir već ranije najavljivao odlazak i osnivanju nove stranke, što “nije veliki gubitak za HSPBiH, već dobitak”.

“Mi smo već ranije najavljivali sjednicu Glavnog stana, koja će biti održana najvjerojatnije u utorak, 12. marta, i na kojoj bi, kako je najvljeno, trebali biti isključeni neki članovi HSPBiH”, kazao je Jurišić.

Previše stranaka

On je dodao kako na toj sjednici ne bi raspravljali o Budmirovom isključenju, iako je njegov odlazak možda prejudiciranje kako neki ne bi bili isključeni iz stranke.

“Nama je već poznato i dobro je da iz stranke idu oni koji misle da će s gospodinom Budmirom na bilo kakav način profitirati, bilo politički, ideološki ili materijalno”, kazao je Jurišić i dodao kako misli da je pravo vrijeme da “u HSPBiH znamo tko je tko i tko igra nekakve duple igre”.

“Mislim da će on povući jedan dio pravaša u svoju stranka, premda bi on trebao razmisliti tko sada stoji iza njega na njegovoj funkciji kao predsjednika Federacije”, zaključio je Jurišić.

“Živko Budimir vjerojatno misli kako na drugome mjestu može bolje te najavu kako on osniva novu stranku posebno ne želim ni komentirati”, kazao je za Fenu dopredsjednik HSPBiH Josip Perić.

“Po mome mišljenju, previše je stranaka na bh. političkoj sceni. Još jedna stranka u nizu – ne znam može li išta dobro donijeti, posebno ne narodu u Bosni i Hercegovini”, zaključio je Perić.

Izvor: Agencije