Predsjednik Armenije otmičarima: Predajte se!

Oružana grupa Sansa Tsrer je 17. jula u napadu na policijsku stanicu Erebuni u Erevanu, za taoce uzela sedam ljudi (EPA)

Predsjednik Armenije Serj Sarkisyan pozvao je oružanu grupu otmičara koja drži taoce u policijskoj stanici Erebuni u Erevenau, da ostave oružje i da se predaju.

Sarkisyan se sastao sa zvaničnicima Glavnog tužilaštva, Policijske uprave Armenije i Sigurnosnog vijeća Armenije, s kojima je razgovarao o napadu početkom 17. jula.

Predsjednik Armenije je istakao kako pregovori o oslobađanju talaca i predaji otmičara traju.

“Naša zemlja prolazi kroz težak period. Svi bismo trebali naučiti iz ovog što se dešava. Svi trebamo uraditi što je u našoj moći kako se nešto slično ne bi ponovilo”, istakao je Sarkisyan.

Oslobođena dva taoca

On je naglasio da se problemi neće riješiti nasiljem.

“Taoci trebaju biti oslobođeni. Članovi oružane grupe trebaju što prije ostaviti oružje i predati se. Može se pronaći rješenje problema u skladu s odredbama Ustava Armenije”, smatra predsjednik Armenije.

Pripadnici Odjela za sigurnost Armenije uspjeli su osloboditi dva taoca, a nastavljeni su pregovori kako bi se oslobodilo i preostalih pet talaca.

Oružana grupa Sansa Tsrer je 17. jula u napadu na policijsku stanicu Erebuni u Erevanu, za taoce uzela sedam ljudi. U sukobu je ubijen jedan policajac, a zarobljeni su zamjenici šefa policije Valery Osipyan i Vardan Yeghiazaryan koji su ušli u stanicu s ciljem pregovaranja s napadačima.

U sukobu između okupljenih ispred policijske stanice i policije, do kojeg je došlo u četvrtak, povrijeđeno je 45 osoba, od toga 25 policajaca.

Izvor: Agencije