Oglasi

Predsjednica Argentine položila zakletvu

Cristina Fernandez de Kirchner, koja je 23. oktobra drugi put izabrana za šefa države, nakone ubjedljive pobjedu sa 54,11 posto glasova, preuzela je novi četverogodišnji mandat.
Cristina Kirchner se, polažući zakletvu, prisjetila svog pokojnog supruga i prethodnika na predsjedničkoj funkciji Nestora KirchneraEPA

Predsjednica Argentine Cristina Fernandez de Kirchner položila je u subotu zakletvu, otpočevši tako svoj drugi četverogodišnji mandat.

Cristina Kirchner (58) se, polažući zakletvu, prisjetila svog pokojnog supruga i prethodnika na predsjedničkoj funkciji Nestora Kirhnera, koji je preminuo prije godinu dana, prenosi AFP.

Nakon polaganja zakletve u Kongresu, ispred zgrade su je dočekale hiljade mladih pristalica, koje su joj skandirale "Cristina, Cristina".

Ceremoniji su prisustvovali i predsjednici Brazila, Urugvaja, Čilea, Paragvaja i Bolivije, kao i poslanici parlamenta i članovi njene Peronističke partije.

Cristina Kirchner je 23. oktobra drugi put izabrana za šefa države, a osvojila je ubjedljivu pobedu sa 54.11 posto glasova.

Ceremoniji su prisustvovali i predsjednici Brazila, Urugvaja, Čilea, Paragvaja i Bolivije.

Njen ponovni izbor pomogli su kontinuirani ekonomski razvoj Argentine i niz socijalnih programa, koji su joj doneli veliku popularnost, navodi AFP.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.