Pravosnažne presude Marovićima

Svetozar Marović je pristao na zatvorsku kaznu od godinu i deset mjeseci (Al Jazeera)

Podgorički Viši sud osudio je pravosnažno Miloša Marovića, sina nekadašnjeg visokog funkcionera Demokratska partije socijalista Crne Gore i bivšeg predsjednika Srbije i Crne Gore Svetozara Marovića, zbog zloupotrebe službenog položaja, na jednogodišnju kaznu zatvora.

Dragan Marović, brat Svetozara Marovića, osuđen je također zbog zloupotrebe službenog položaja na sedam mjeseci zatvora.

Pravosnažnom odlukom obuhvaćen je i izvršni direktor kompanije Copyright Aleksandar Armenko koji je osuđen na šest mjeseci zatvora.

Odšteta od 380 hiljada eura

Navedeno je da su Miloš i Dragan Marović dužni plaćati i troškove postupka.

Viši sud u Podgorici usvojio je u julu Sporazum o priznanju krivice između Miloša Marovića i Specijalnog državnog tužiteljstva, prema kojem će u zatvoru provesti godinu i platiti državi odštetu od 380 hiljada eura.

Sporazum o priznanju krivice između Dragana Marovića i Tužiteljstva usvojen je također prije dva mjeseca. Sporazumom je obuhvaćen i Armenko.

S druge strane, Svetozar Marović je pristao na zatvorsku kaznu od godinu i deset mjeseci, novčanu kaznu od 50 hiljada eura, kao i da državi vrati 1,1 milion eura.

Bivši visoki funkcioner DPS-a okrivljen je za višemilionske malverzacije.

Marović može da uloži žalbu u roku od tri dana.

On je slobode lišen krajem prošle godine, a u pritvoru je proveo šest mjeseci.

Izvor: Agencije