‘Pravda za Davida’ se izvinila policiji, a od nje traži isto

Članovi grupe sumnjaju da je tužilaštvo umiješano u zataškavanje ubistva i realizaciju unaprijed projektovanog scenarija (Fena)

Grupa „Pravda za Davida“ danas se izvinila pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske koji su se, kako kažu, našli uvrijeđenim zbog grubih riječi koje su se mogle čuti iz ove grupe, ali je saopštila da očekuje izvinjenje i od policije.

Dragan Dabić, član grupe, saopštio je da pripadnici MUP-a treba da upute izvinjenje prvenstveno zbog „pogrešne“ konferencije za novinare u Policijskoj upravi Banjaluka 26. marta prošle godini, i to „već mrtvom Davidu Dragičeviću“, prenosi Fena.

Dabić je poručio da je u proteklih deset mjeseci bilo puno neugodnih situacija za članove te grupe, ali i da su i iz grupe upućene riječi koje nije trebalo da odu u javnost.

On je istakao da „Pravda za Davida“ već deset meseci traži istinu i pravdu u slučaju stradanja mladića Davida Dragičevića.

Dabić je istakao i da grupa nije u kontaktu sa ocem ubijenog Davida, Davorom Dragičevićem.

‘Tužilaštvo mora reći istinu’

„Nije nam baš drago što je tako. Trenutno ne znamo gdje se nalazi, osim ona dva slučaja kada se oglasio putem Facebooka“, rekao je Dabić.

Odgovarajući na pitanje koje će poteze poduzeti u narednom periodu, kazao je da je ključ svega na tužilaštvu, koje mora „reći istinu“.

„Trenutni problem je u tome kome je stalo da se ta istina sakrije“, tvrdi Dabić.

Član ove grupe Ozren Perduv je istakao da žele pažnju da vrate na pitanje ko je ubio Davida.

„A sada, nakon ovoliko mjeseci pitamo i zašto se slučaj zataškava i ko i i zbog čega krije istinu“, rekao je Perduv.

Članovi grupe sumnjaju da je tužilaštvo, kako su ustvrdili, umiješano u zataškavanje ubistva te realizaciju unaprijed projektovanog scenarija.

„Već 300 dana nemamo informacije u kojem smjeru ide istraga. Strahujemo da bi se istraga mogla voditi protiv nepoznatog počinioca, sve do zastare“, rekao je Perduv.

Izvor: Agencije