‘Pravda za Davida’: Nikad, niko i ništa neće zaustaviti našu borbu

Članovi grupe 'Pravda za Davida' će i dalje paliti svijeće kod Hrama Hrista Spasitelja u Banjoj Luci (Arhiva)

Mi, kao grupa, želimo da se fokus vrati na ono zbog čega smo se okupili prvog dana, a to je traženje odgovora na pitanja: Ko je ubio Davida [Dragičevića]? Zašto se slučaj zataškava? Zašto se istina krije?, izjavio je u petak navečer Ozren Perduv, član grupe “Pravda za Davida”.

Članovi ove grupe podsjetili su na konferenciji za novinare u Banjoj Luci da već 292 dana traže istinu o ubistvu Davida Dragičevića, mladića iz Banje Luke, koji je nestao 18. marta prošle godine, a tijelo mu je pronađeno šest dana kasnije na ušću rječice Crkvena u Vrbas u Banoj Luci.

Podsjećajući na sva dosadašnja dešavanja vezana za ovaj slučaj, članovi grupe “Pravda za Davida” istakli su da će i dalje paliti svijeće kod Hrama Hrista Spasitelja, kao i da ostaju uz Davidove roditelje, Davora Dragičevića i Suzanu Radanović.

‘Bolja budućnost za našu djecu’

“Ono što mi želimo, nakon svega, poručiti je da našu mirnu i dostojanstvenu borbu, kakvu smo od početka vodili, sa ciljevima da se otkriju ubice Davida Dragičevića, da se zavede vladavina zakona i ljudskih prava, da svi ljudi budu jednaki pred zakonom i da obezbijedimo bolju budućnost za našu djecu, nikad, niko i ništa neće zaustaviti. Mi to dugujemo ne samo pokojnom Davidu, nego i svoj našoj djeci”, rekao je Perduv.

Odgovarajući na pitanja novinara, on je kazao da ne zna gdje se nalazi Davor Dragičević, koji je posljednji put viđen 30. decembra, kada je policija rastjerala i privela nekoliko članova grupe “Pravda za Davida” u Banjoj Luci.

Davor Dragičević se 7. januara s nepoznate lokacije oglasio na drušvenoj mreži Facebook, navodeći da neće odustati od potrage za istinom.

Izvor: Agencije