Oglasi

Poziv organima u Srbiji da sankcionišu fašističke grupe

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton smatra su u Srbiji veoma prisutne grupe sa fašističkim i ekstremističkim idejama.
Marton: Zašto u Narodnoj skupštini Srbije i dalje sjedi osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj?LSV

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Marton pozvao je danas, povodom Svjetskog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma, državne organe da, kako je rekao, prestanu sa šutnjom na aktivnosti grupa sa fašističkim i ekstremističkim idejama, za koje Marton smatra da su veoma prisutne u društvu u Srbiji

„Nedopustivo je da Srbijom u 21. veku odjekuju pesme u kojima se poziva na sukobe i ubistva. Još je gore što se promocije revizionističkih knjiga, koje negiraju počinjene zločine, organizuju u objektima Vojske Srbije. Zašto nadležni organi ne postupaju po službenoj dužnosti i ne kažnjavaju pojedince i grupe koje otvoreno krše Ustav i zakone naše države?", upitao je Marton u saopštenju za javnost, prenijela je agencija Beta.

Zločinac u skupštinskim klupama

Prema riječima Marton, država se mora uhvatiti u koštac sa ekstremno desnim grupama koje aktivno djeluju u Srbiji.

„Na kraju krajeva, zašto u Narodnoj skupštini Srbije i dalje sjedi osuđeni ratni zločinac (lider radikala Vojislav Šešelj)? LSV to smatra sramotom državnih institucija“, naveo je Marton.

On je podsjetio da se njegova stranka već dugo zalaže za donošenje zakona o Starom sajmištu i izrazio očekivanje da će se on uskoro naći u skupštinskoj proceduri.

„Mesto stradanja hiljada naših sugrađana jevrejske nacionalnosti mora postati mesto podsećanja na ideologiju mržnje, koja je u smrt odvela milione građana Evrope i sveta“, poručio je Marton.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.