Oglasi

Poziv Crvenom krstu da zaštiti palestinske zatvorenike u Izraelu

Palestinski premijer pozvao je Crveni krst da radi na oslobađanju svih zatvorenika kako bi ih se zaštitilo od pandemije korona virusa.
Pozvao je ovu međunarodnu organizaciju da radi na oslobađanju svih zatvorenika kako bi ih se zaštitilo od pandemije korona virusaEPA

Palestina je pozvala Međunarodni komitet Crvenog krsta (MKCK) da preduzme mjere zaštite palestinskih zatvorenika u izraelskim zatvorima zbog pandemije korona virusa.

"Susreo sam se sa šefom delegacije MKCK u Jerusalemu kako bih tražio hitnu akciju Crvenog krsta s molbom da urade sve što mogu da zaštite naše zatvorenike,"  rekao je palestinski premijer Mohammad Shtayyeh, prenosi Fena.

'Provesti međunarodne protokole'

Pozvao je ovu međunarodnu organizaciju da radi na oslobađanju svih zatvorenika kako bi ih se zaštitilo od pandemije korona virusa, posebno bolesnih, starih, djece i žena, prenijela je Xinhua.

Zatvorska služba Izraela "trebala bi obaviti potrebne medicinske preglede nad palestinskim zatvorenicima u zatvoru Megiddo, za koje se sumnja da su zaraženi novim korona virusom, i provesti međunarodne protokole za zaštitu zatvorenika", naglasio je premijer.

Ishtayeh je također optužio Izrael da se loše ophodi prema palestinskim radnicima i ne pruža im osnovnu zaštitu od virusa.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.