Oglasi

Požari u Hercegovini pod kontrolom

I dalje gori na Snježnici u opštini Berkovići, a u Ljubinju su uhapšene tri osobe zbog sumnje da su izazvale požar.
Bila je zatvorena cesta Ljubinje - StolacAl Jazeera

Pod kontrolom su požari u Hercegovini. U okolini Ljubinja u toku dana u nekoliko navrata saobraćaj je obustavljan na magistralnoj cesti Ljubinje - Stolac. Požar je i dalje aktivan na Snježnici u opštini Berkovići.

I na području Nevesinja, Gacka i Bileće situacija je pod kontrolom.

Na području Ljubinja tri osobe su uhapšene zbog sumnje da su izazvale požar.

Vatrogasci iz Hercegovine ranije su se borili s požarom koji je zahvatio opštinu Ljubinje te se širio prema selima Poljice i Ubosko.

Požar je napravio štetu na elektroenergetskoj infrastrukturi tako da pojedina naselja nisu imala struju.

Drugi požari

Na području opštine Drvar, požar na planini Jadovnik i dalje je aktivan. Zbog kiše koja je jutros padala u manjim količinama požar je manjeg intenziteta, a uočljivo je veliko izdimljavanje na požarištu, saopšteno je iz Operativnog štaba Federalne uprave civilne zaštite.

Uposlenici šumarije i Civilne zaštite Drvar zbog nepristupačnog terena ne mogu do požarišta te je i dalje potrebno gašenje iz zraka.

Na području Mostara, vatrogasci su angažovani na gašenju požara na Gubavici, Malom polju, Žitomisliću, u Hodbini, Bafo naselju, na Buni i u Bakinoj luki, gdje je gorjelo nisko rastinje i trava.

Kako navode iz FUCZ-a,  na području Federacije BiH registrovani su požari na više područja, od kojih je velika većina, nakon intervencija vatrogasnih jedinica, uspješno lokalizovana.

Izvor: Al Jazeera i agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.