Oglasi

Požari i eksplozije potresaju okolinu Bostona

Državna policija objavila je da je ukupno prijavljeno 39 eksplozija i požara, ali se očekuje da će taj broj nastaviti rasti.
Do eksplozija i požara došlo je u gradovima Lawrence, Andover, North Andover i MethuenEPA

Niz eksplozija i požara potresao je više desetaka stambenih naselja, zahvativši nekoliko gradova sjeverno od Bostona, a velik broj ljudi evakuiran je zbog prisutnosti mirisa gasa, izvijestila je policija savezne američke države Massachusetts.

Za sada nema službenih dojava o povrijeđenima, no list Eagle Tribune na svojoj je web stranici objavio kako u eksploziji jedne kuće u gradu Lawrenceu, u okolini Bostona, ima povrijeđenih.

Policija je na Twitteru navela da je prerano za bilo kakve spekulacije oko mogućeg uzroka, no lokalni mediji prenose kako je vjerovatno riječ o puknuću gasovoda uslijed prevelike kompresije.

Istragu pokrenuo i FBI

Do eksplozija i požara došlo je u gradovima Lawrence, Andover, North Andover i Methuen, sjeverno od Bostona.

"Molimo sve koji imaju gas u kući da do daljnjega napuste svoje domove", izjavio je upravitelj grada North Andovera Andrew Maylor za lokalnu televizijsku stanicu.

Državna policija objavila je da je ukupno prijavljeno 39 eksplozija i požara, ali se očekuje da će ta brojka nastaviti rasti.

Pozvala je sve stanovnike zahvaćenih gradova koje opskrbljuje gasna kompanija Columbia Gas, jedinica kompanije NiSource Inc, da se evakuiraju dok ne završi proces dekompresije gasovoda.

Istragu je pokrenuo i Federalni istražni biro, koji je saopćio da, u koordinaciji s policijom, provodi procjenu situacije.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.