Požar u Kaliforniji: Sve više mrtvih, među evakuisanima i poznate ličnosti

U okrugu Ventura zbog požara je evakuisano 956.000 osoba (EPA)

Požar u južnoj Kaliforniji zahvatio je dvostruko veću površinu, dvije osobe su poginule, a vatrogasci pretražuju spaljenje četvrti, dok je 150.000 ljudi evakuisano, među kojima su i poznate ličnosti, javio je Tanjug.

U požaru u sjevernoj Kaliforniji poginulo je najmanje devet osoba, a najviše nastradalih bilo je u gradu Paradise, gdje je u potpunosti uništeno 6.700 kuća i prodavnica, čime je taj požar i zvanično postao najrazorniji u državi, saopštio je kalifornijski sekretarijat za šumarstvo i požare.

Hiljade stanovnika je evakuisano, a među njima su javne ličnosti poput Lady Gage i Kim Kardashian, koja je na svom Twitteru napisala da joj je požar oštetio dio kuće, prenosi AP. 

Evakuisana je i glumica Alyssa Milano koja je rekla da je na brzinu morala da uzme djecu, a da su evakuisani i konji koje ima. 

„Konji su napokon sigurni. Djeca su bezbjedna. Moja kuća je u opasnosti, ali…, sve što ima srce koje kuca je van opasnosti. Hvala svima na brizi“, napisala je ona. 

Sa vatrenom stihijom u Kaliforniji bori se oko 3.000 vatrogasaca. 

U Paradiseu uništeno 6.453 kuća

„Ovo je najgori scenario koji se dogodio. Ovakav događaj dugo nismo doživjeli“, rekao je šerif te oblasti, prenosi Reuters.

Kako se navodi, tijela pet žrtava su pronađena u ili pored automobila, tri u kući, a jedna ispred kuće.

Najmanje 35 osoba vode se kao nestale, dok su tri vatrogasca povrijeđena.

 

 

Požar je buknuo u četvrtak uveče na ivici Nacionalne šume sjeveroistočno od Sacramenta.

U Paradiseu je uništeno 6.453 kuća, kao i oko 260 prodavnica i kancelarija.

U Malibuu, oko 800 kilometara odatle, takođe bjesne požari koji se preko Santa Ane spuštaju ka vilama vrijednim nekoliko miliona dolara.

U okrugu Ventura zbog požara je evakuisano 956.000 osoba, a ugrožen je i grad Thousand Oaks.

Izvor: Agencije