Požar kod Šibenika zaprijetio kućama

Na terenu je 38 vatrogasaca s 15 vozila (Hrvoje Jelavi? / PIxsell)

Vatrogasci se i dalje bore sa požarom u južnoj Dubravi kod Šibenika, budući da je u subotu predveče jak vjetar počeo rasplamsavati vatru, što je otežalo zaustavljanje i gašenje, doznaje Hina od vatrogasnog zapovjednika Šibensko-kninske županije Darka Dukića.

“Puše snažan vjetar i vatra naprosto leti, ali gasitelji te pripadnici  Hrvatske vojske i kanaderi čine sve što je u njihovoj moći ne  bili zaustavili širenje vatene stihije.  Za sad nisu ugroženi stambeni objekti,” rekao je Dukić za  Hinu.

Na požarištu je angažirano više od 100 vatrogasaca i 40 vatrogasnih vozila, tri kanadera, dva airtractora i 26 vojnika.

Na terenu u Dubravi su i policija i pripadnici Stožera civilne zaštite grada Šibenika, a kako se doznaje od dogradonačelnika Danijela Milete, postajala je opasnost od približavanja vatre selu Rupići, no vatrogasci su kuće obranili.

Nisu ugroženi životi građana

„U Rupićima se iznad Vrtnog centra vatra približila kućama, stanovnici pedesetak kuća dobili su već bili obavijesti o evakuaciji, no vatrogasci su kuće zasad obranili. Riječ je o ogromnom požaru i velikoj fronti, a zatvorena je autocesta, nema ulaza na čvor Šibenik, kao i lokalne ceste te cesta prema Drnišu“, kazao je Mileta.

„Posebno napominjemo da ovim požarom do sada nisu ugroženi ljudski životi niti imovina na tom području, a policijski službenici su na terenu posebno kroz regulaciju prometa, te stoga molimo vozače za posebnu pažnju i strpljenje“ kazali su u subotu popodne iz šibenske policije.

Požar je planuo malo poslije 13,30 sati.

Po izvješću Hrvatskog autokluba (HAK) u 19 sati, za sav promet otvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Pirovac i Vrpolje, koja je bila zatvorena zbog požara.

Dodatan oprez potreban je između čvorova Šibenik i Skradin gdje se vozi uz ograničenje brzine od 60 kilometara na sat.

Na čvoru Šibenik nije moguće koristiti ulaz i izlaz. Zbog požara je zatvorena državna cesta DC33 od Tromilje do skretanja za Perković.

Izvor: Agencije