Povreda prekinula Ðokovićev niz pobjeda

Ovo je prvi poraz Novaka Ðokovića od novembra prošle godine (Reuters)

Najbolji teniser svijeta Novak Ðoković, zbog problema s okom, predao je u četvrtak meč četvrtfinala turnira u Dubaiju protiv Španca Felicijana Lopeza.

Ðoković je, zbog problema s okom, koji su se pojavili sredinom prvog seta, odlučio ranije završiti meč, nakon što je izgubio prvi dio igre sa 3:6.

Ovo je prvi poraz Ðokovića od novembra prošle godine, kada ga je na završnom Mastersu u Londonu savladao Švicarac Roger Federer.

“Radi se o infekciji oka koja me muči već nekoliko dana. Danas je očigledno kulminirala i nisam mogao normalno da igram”, rekao je Ðoković poslije meča.

Berych bez polufinala

Lopez će u polufinalu igrati protiv Kipranina Marcosa Baghdatisa, koji je izbacio Španjolca Bautista Aguta.

Australac Nick Kyrgios nastavio je uspješan niz nakon osvajanja svog premijernog turnira u Marseilleu prošle sedmice, a u Dubaiju je u četvrtfinalu bio bolji od Tomaša Berdycha.

U polufinalu je i drugi nosilac, Švicarac Stanlas Wawrinka, koji je bio uspješniji od Nijemca Philippa Kohlschreibera.

Rezultati četvrtfinala: Feliciano Lopez (Španija) – Novak Đoković (Srbija) 6:3, 0:0 (predaja), Marcos Baghdatis (Kipar) – Roberto Bautista (Španija) 7:5, 6:0, Nick Kyrgios (Australija) – Tomas Berdych (Češka) 6:4, 6:4, Stanislas Wawrinka (Švicarska) – Philipp Kohlschreiber (Njemačka) 7:5, 6:1.

Izvor: Agencije