Povratak ‘Rođenih’ u Premijer ligu BiH

Veliki broj navijača iz Mostara, ali i cijele BiH, krenuo je put Visokog, gdje su 'Rođeni' imali veliku podršku na Gradskom stadionu (Facebook/FK Velež Mostar)

Nogometaši Veleža su pobjedom protiv Bosne u Visokom 2:0 osigurali povratak u Premijer ligu BiH.

Velež je dva kola prije kraja prvenstva imao četiri boda više od ekipe sarajevskog Olimpika i trebala im je pobjeda protiv Bosne u Visokom kako bi i zvanično osigurali povratak u društvo najboljih.

Veliki broj navijača iz Mostara, ali i cijele BiH, krenuo je put Visokog, gdje su ‘Rođeni’ imali veliku podršku na Gradskom stadionu, pišu bh. mediji.

Mostarci su u vodstvo stigli u 36. minuti kada Nusmir Fajić postiže pogodak za 1:0, da bi pitanje pobjednika riješio Haris Ovčina u 50. minuti, nakon čega je već počelo slavlje mnogobrojnih gostujućih navijača. 

Proslava titule u Mostaru

Nogometaš ‘Rođenih’ Denis Zvonić je nakon utakmice u Visokom bio veoma sretan i zadovoljan i to nije krio.

“Osigurali smo titulu, hvala Bogu na tome i posljednje kolo možemo odigrati rasterećeno za navijače. Hvala navijačima na podršci, zajedno smo ostvarili taj cilj. Ponosan sam na sebe i na saigrače, idemo dalje u nove pobjede”, rekao je Zvonić za portal SportSport.ba.

Očekuje se velika proslava titule u Mostaru.

“Očekujem pun stadion i da se radujemo nakon utakmice protiv Igmana, pa da ispod Starog mosta proslavimo plasman u Premijer ligu”, rekao je Zvonić.

Povratak Borca u Premijer ligu

Velež je pobjedom protiv Bosne i zvanično osigurao povratak u Premijer ligu BiH, gdje ih nije bilo od 2016. godine. 

Nakon 29. odigranih kola, Velež se nalazi na prvom mjestu sa 73 osvojena boda, četiri više od Olimpika koji se nalazi na drugom mjestu.

U prvoj ligi Bosne i Hercegovine, pored Veleža, naredne sezone igrat će i ekipa banjalučkog Borca koja je kao prvoplasirana završila u Prvoj ligi Republike Srpske.

Iz društva najboljih, ispali su FK Krupa i NK GOŠK iz Gabele.

Izvor: Agencije