Potvrđeno: Završnica Lige prvaka u Lisabonu od 12. do 23. augusta

Plan je da se utakmice igraju bez gledaoca (EPA)

Izvršni odbor Europskog nogometnog saveza (UEFA) u srijedu je potvrdio kako će se završnica ovosezonske Lige prvaka odžati u Lisabonu od 12. do 23. kolovoza.

U ponedjeljak su klubovi i UEFA dogovorili konsenzus kako će bi Liga prvaka trebala bi biti završena “Final 8” turnirom te je sastanak Izvrđnog odbora UEFA-e bio tek formalnost, prenosi Hina.

Dosada su četiri kluba, Atalanta, RB Leipzig, Atletico Madrid i Paris SG, izborili plasman u četvrtfinale, dok preostala četiri para osmine finala moraju odigrati svoje uzvratne susrete.

Tako bi se dvoboji Juventus – Lyon, Manchester City – Real Madrid, Barcelona – Napoli i Bayern – Chelsea trebali igrati u Torinu, Manchesteru, Barceloni i Muenchenu 7. i 8. kolovoza, a ukupni pobjednici bi izborili završni turnir u Lisabonu.

Završnica Lige Evrope od 10. do 21. augusta

Četvrfinalni susreti igrali bi se od 12. do 15. kolovoza, polufinala 18. i 19. kolovoza, a finale 23. kolovoza.

Domaćini će biti stadioni Luz i Jose Alvalade.

Trenutačni plan je da se utakmice igraju bez gledatelja, no ukoliko će to epidemiološki uvjeti omogućiti nije isključeno da se dopusti i dolazak gledatelja na stadione.

Završnica Europske lige odigrat će se na sličan način u Njemačkoj od 10. do 21. kolovoza, a gradovi domaćini su Duisburg, Duesseldorf, Gelsenkirchen i Koeln.

Izvor: Agencije