Potvrđena kazna liječniku Michaela Jacksona

Murray je ranije izašao iz zatvora zahvaljujući izmjenama kalifornijskog zakona (EPA)

Kalifornijski žalbeni sud potvrdio je presudu Conradu Murrayju, nekadašnjem liječniku pjevača Michaela Jacksona, kojom je osuđen na četiri godine zatvora zbog ubojstva iz nehaja pop zvijezde 2009. godine.

Sud je utvrdio kako su tokom suđenja izneseni suštinski dokazi o krivnji doktora Murrayja, koji je prije tri mjeseca izašao iz zatvora nakon odslužene dvije godine kazne.

Smrtonosna doza lijeka

U presudi na 68 stranica detaljno su navedeni dokazi protiv liječnika, koji je 2011. godine osuđen na zatvorsku kaznu, jer je u lipnju 2009. Jacksonu propisao smrtonosnu dozu anestetika u vrijeme kada se pjevač spremao na povratničku turneju pod nazivom „This Is It“.

Žalbeni sud je naveo kako je sudac višeg suda imao potpuno pravo kada je Murrayju izrekao četvorogodišnju zatvorsku kaznu.

„Dokazi pokazuju da je gospodin Jackson bio ranjiva žrtva koja je vjerovala Murrayju, a on je to prijateljsko povjerenje iznevjerio prekršivši profesionalne standarde u brojnim aspektima“, navodi se u sudskoj odluci.

Murray: Jackson ubio Jacksona

Murray je ranije izašao iz zatvora zahvaljujući izmjenama kalifornijskog zakona o nenasilnim prijestupnicima i dobrom vladanju, prenijela je agencija AP.

Po izlasku iz zatvora Murray je u jednom intervjuu ustvrdio kako se Jackson sâm predozirao, dodajući da je pao u psihički i fizički „ambis“ zbog povratničke turneje.

„Nisam ubio Michaela Jacksona. Bio je ovisnik o drogama. Michael Jackson je slučajno ubio Michaela Jacksona. Pred kraj života je bio u krizi i panici“, rekao je tada Murray.

Jackson je pronađen mrtav u svom krevetu u iznajmljenoj kući u Los Angelesu 25. lipnja 2009. godine, a otkriveno je da je umro od prevelike doze anestetika.

Izvor: Agencije