Potvrđen transfer: Ronaldo četiri godine u Juventusu

Osvojio je četiri titule pobjednika Lige evropskih prvaka i dva naslova šampiona Španije, dva Kupa Španije i tri titule svjetskog klupskog prvaka (AP)

Portugalski internacionalac i jedan od najboljih nogometaša svijeta Cristiano Ronaldo prelazi u redove italijanskog Juventusa nakon što je klub iz Torina pristao platiti 100 miliona eura španskom prvaku Realu iz Madrida, prenosi Reuters saopćenje kluba iz španske prijestolnice.

Ovaj 33-godišnji napadač je spreman za nove izazove nakon što je proveo devet godina u redovima „Kraljeva“ i njegov agent Jorge Mendes danas je u Grčkoj dogovarao finalne detalje transfera sa predsjednikom Juventusa Andreom Agnellijem.

Kako navodi britanski medij, Ronaldo će imati godišnju platu od približno 30 miliona eura.

Brojne titule

Portugalac je došao u Real Madrid 2009. godine nakon šest mjeseci u engleskom Manchester Unitedu.

Osvojio je četiri titule pobjednika Lige evropskih prvaka i dva naslova šampiona Španije, dva Kupa Španije i tri titule svjetskog klupskog prvaka.

Igrao je za reprezentaciju Portugala na Svjetskom prvenstvu u Rusiji ovog ljeta, no ova selekcija je eliminirana u osmini finala u duelu sa Urugvajem.

Juventus je u prvak Italije u posljednjih sedam sezona.

Od Portugalca se oprostio Sergio Ramos, kapiten “Kraljeva” koji je naveo kako će “Real Madrid uvijek pamtiti Cristiana Ronalda”.

 

Toni Kroos je napisao kako je Cristiano “bio ključni igrač za osvajanje trofeja proteklih godina, istinski prvak”.

Dobrodošlicu u Torino Ronaldu je iskazao Juventusov Sami Khedira, a ova dva igrača su ranije skupa igrali za Real.

Izvor: Agencije