Potraga za preživjelima sa Bourbon Rhodea se nastavlja

Kapetan broda bio je Dimo Miškić iz Šibenika, a na brodu je bilo još 13 članova posade (EPA)

Nastavlja se opsežna akcija potrage i spašavanja preživjelih nakon što je u Atlantskom okeanu u subotu uvečer pod naletom uragana potonuo francuski brod Bourbon Rhode, za čijim je kormilom bio hrvatski kapetan.

Potraga se nastavlja s punom podrškom regionalnog centra za nadzor i spašavanje Cross AG i francuske mornarice. Pet komercijalnih brodova promjenilo je kurs kako bi pomogli ekipama za spašavanje.

Avion Falcon 50 francuske mornarice i avion američkog centra za uragane obavili su nebrojene letove nad područjem potrage. Francuska fregata Ventose i helikopter Panther se pridružuju intervenciji u ponedjeljak, potvrdila je francuska kompanija koja je vlasnik broda. 

Kapetan broda bio je Dimo Miškić iz Šibenika, a na brodu je u trenutku brodoloma u teritorijalnim vodama Martiniqua bilo još 13 članova posade, od kojih su za sada pronađena trojica.

Trojica spašenih članova posade su Ukrajinci, prenio je portal Index, piše Tanjug.

Loše vremenske prilike

U četvrtak ujutro, prenosi Večernji list, brod je poslao prvi poziv, javljajući da je u nevolji.

Prema informacijama koje je prenio portal Pomorac.net, tegljač je 26. septembra počeo primati vodu u stražnjem dijelu broda nakon što su ga pogodile loše vremenske prilike povezane s uraganom Lorenzo.

Brod je, kako navode, bio na putu prema Gvajani, približno 1.200 nautičkih milja od otoka Martinique i 60 nautičkih milja jugo-jugoistočno od uragana na Atlantiku kada se našao u problemima.

Izvor: Agencije