Oglasi

Postignuta nagodba Agrokora s vjerovnicima

Danas je godina dana od pokretanja procesa vanredne uprave u koncernu, čiji je nagodbu sa svim vjerovnicima.

Veršić o detaljima prijedloga novog sporazuma za Agrokor

Hrvatski premijer Andrej Plenković sastao se u Banskim dvorima sa vanrednim povjerenikom za Agrokor Fabrisom Peruškom, njegovom zamjenicom Irenom Weber i predstavnicima Privremenog vjerovničkog vijeća, nakon čega su saopćili kako je nagodba s vjerovnicima postignuta, prenose agencije.

Nakon sastanka Plenković je izjavio kako se tokom proteklih sedmica dovršio proces usaglašavanja nagodbe s vjerovnicima Agrokora.

"Mislim da smo pod dojmom razgovora s predsjednicima susjednih država. Oni su zadovoljni što se naš problem nije prelio na njihove ekonomije", istakao je hrvatski premijer.

Povratak poslovanju

Danas je godina dana od pokretanja procesa vanredne uprave u Agrokoru, koja za cilj ima nagodbu sa svim vjerovnicima - kako s bankama, tako i s dobavljačima ovog koncerna.

Proces vanredne uprave je pokrenula Vlada Hrvatske kako bi očuvala stabilnost domaće ekonomije te osigurala nastavak uspješnog poslovanja koncerna Agrokor, kako u Hrvatskoj, tako i u zemljama regije, istaknuo je hrvatski premijer.

Hrvatska ministrica ekonomije Martina Dalić, koja je također učestvovala na sastanku u Vladi, poručila je kako će biti potpuno zadovoljna kada pravni tekst nagodbe bude izglasan od vjerovnika i kada Agrokor bude vraćen redovnom poslovanju te ponovo počne rasti i osvajati nova tržišta.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.