Posmrtni ostaci djece nađeni u masovnoj grobnici

P
Trgovci drogom su koristili Veracruz kao mjesto za skrivanje svojih žrtava dugo godina (Reuters)

Meksičke vlasti pronašle su ostatke djece u ranije pronađenoj masovnoj grobnici u istočnoj meksičkoj državi Veracruz.

Prema snimcima koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo u petak u kome je prikazana odjeća žrtava vide se brojni dječji odjevni predmeti, pantalone, male roze sandale i majice sa slikama junaka iz crtanih filmova, prenosi Beta.

Osoba bliska istrazi potvrdila je da je bilo djece u grobnici gdje je posljednjih sedmica pronađeno 174 ljudskih lobanja.

Svaki odjevni predmet postavljen na vladinoj internetskoj stranici je ili pronađen pored tijela ili isječen sa posmrtnih ostataka.

Skrivanje žrtava

Iskopavanje na lokaciji masovne grobnice se nastavlja i katalog slika će biti ažuriran s dodatnim slikama odjeće kako oni budu pronalaženi. To je jedna od najvećih masovnih grobnica do sada pronađenih u Meksiku.

Državni tužilac Veracruza Jorge Winckler Ortezrekao je ranije da su tijela sahranjena najmanje prije dvije godine i nije isključio da će još tijela biti pronađena. On je rekao da su istražitelji pronašli 114 ličnih karti na mjestu gdje je ta masovna grobnica.

Trgovci drogom su koristili Veracruz kao mjesto za skrivanje svojih žrtava dugo godina. U martu 2017. godine pronađeno je 250 lobanja u drugom masovnom grobu.

Izvor: Agencije