Oglasi

Poslanik AfD-a u Parlamentu uvrijedio žene

Potpredsjednica Bundestaga je prekorila članove krajnje desničarske Alternative za Njemačku zbog navodnog sugeriranja da žene nisu sposobne biti zastupnice.
Na primjedbu da žene čine samo mali dio poslaničke grupe AfD-a, jedan od poslanika te stranke navodno je dobacio: 'Prirodna selekcija'EPA

Potpredsednica nemačkog Parlamenta je prekorila članove krajnje desničarske stranke Alternativa za Nemačku - AfD zbog navodnog sugerisanja da žene nisu sposobne da budu poslanici.

Poslanik Zelene stranke Britta Hasselmann je tokom govora o rodnoj ravnopravnosti u politici primetila da žene čine samo mali deo poslaničke grupe desničarske AfD, na šta je jedan od poslanika te stranke navodno dobacio: "Prirodna selekcija", prenosi AP.

Zamenica predsednika Parlamenta Claudia Roth nakon toga pozvala je AfD da poštuje parlamentarni protokol.

Pogrešna lista donatora

Istovremeno je nemački javni servis ARD izvestio da je AfD podneo pogrešnu listu donatora, za koje tvrdi da su dali novac jednom od lidera stranke Alice Weidel pre nacionalnih izbora 2017. godine.

ARD je izvestio da je nekoliko ljudi, koji se navode na listi AfD-a, izjavilo Parlamentu da nisu davali novac Alice Weidel.

AfD do ovog trenutka nije dao komentar novinarima u vezi sa tim problemom.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.