Oglasi

Poruke mržnje na zidovima beogradske škole

Granate na Hrvate, Knin je Srbija, Smrt komunizmu, Vojska Republike Srpske, Ja sam četnik... samo su neki od grafita.
U slučaju posljednjih ispisanih grafita nije se otišlo dalje od policijskog uviđaja i službene zabilješkeVelimir Ilić

Na ulaznom stubištu i vanjskim zidovima jedne osnovne škole u Beogradu ispisani su grafiti s porukama mržnje i pozivom na nasilje, ali unatoč činjenici da ih je uprava škole uredno prijavila policiji još nisu potaknuli nijedno službeno regiranje, javlja Hina.

Nepoznati autori su na OŠ "Filip Kljajić" ćirilicom, plavim i crvenim sprejem, uz četiri "S" ispisali, među ostalim, "Četnici", "Granate na Hrvate", "Knin je Srbija", "Vukovar", "Smrt komunizmu", "Vojska Republike Srpske", "Živeo đeneral Draža", "Ratko",  "Ja sam četnik", "Devojke vole samo četnike".

Grafiti su ispisani na zidu pored školskih sportskih terena za mali nogomet i košarku, pored stubišta kojim se s ulice ulazi u dvorište škole, te na bočnim zidovima školske zgrade.

Direktor škole Aleksandar Đukić požalio se Radiju Slobodna Europa (RFE) da su grafiti ispisani tijekom prošlog vikenda, te da je školska uprava odmah slučaj prijavila policiji.

Nema službene reakcije

S obzirom da je sličnih incidenata i ispisivanja različitih poruka po zidovima bilo i ranije, što se da vidjeti ispod prebojanih poruka, u slučaju posljednjih ispisanih grafita nije se otišlo dalje od policijskog očevida i službene zabilježbe, konstatira Hina.

Zgradu OŠ "Filip Kljajić" pokriva video nadzor, no sportski tereni i stubište kojim se s ulice dolazi do škole van su domašaja kamera.

Premda ovaj slučaj škole na Banovom brdu, u beogradskoj općini Čukarica, nije ostao prešućen u javnosti, za sada nema službenih reagiranja.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.