Poruka hrvatske zastupnice izazvala oštre osude

Objava hrvatske zastupnice u Evropskom parlamentu Marijane Petir o napadima u Briselu izazvala je brojne reakcije korisnika društvenih mreža.

“Eksplozije u Bruxellesu pred #Uskrs pokazatelj su da nekima nije ništa sveto! Neće nas zaplašiti jer naš Bog je pobjedio smrt! Sretan #Uskrs !”, objavila je Petir na Twitteru.

Reagirala je na poruke koje su uslijedile nakon objave. Kazala je kako je razočarana pogrešnim tumačenjima poruke ohrabrenja “onima koji su u strahu zbog terorističkih napada”.

Marijana Petir je zastupnica u Evropskom parlamentu. Potpredsjednica je Hrvatske seljačke stranke u Hrvatskoj i predsjednica HSS-a Sisačko-moslavačke županije.

Njenu objavu na Twitteru, kako je “naš Bog pobjedio smrt”, podržao je tek manji broj korisnika te društvene mreže, dok je većina poručila da je njena objava u najmanju ruku sramotna.

Petir se upustila u rasprave pa i svađe sa svima koji su joj odgovorili na njenom Twitter profilu.

https://twitter.com/catacatko/status/712217800660668416

“Predstavljate sekularnu državu u instituciji koja nigdje ne spominje Boga kao takvoga i još k tome ste nepismeni”, jedan je od niza komentara, koji očito aludira na pravopisnu grešku u njenom statusu u kojem je napisala “pobjedio” umjesto “pobijedio”.

https://twitter.com/andropetani/status/712226102115176448

I njena reakcija na upućene poruke pokrenula je niz komentara.

Izvor: Al Jazeera i agencije