Poplavljene kuće u Krupnju, vozila pod vodom u Novom Sadu

Jako nevrijeme praćeno kišom pogodilo je Krupanj u poslijepodnevnim satima, poplavivši najmanje 10 kuća, dok su snažne padavine ranije izazvale poplave i saobraćajni haos u Novom Sadu.

Velikom broju domaćinstava u Krupnju prijeti opasnost od plavljenja, javio je RTS.

Iz Puteva Srbije je saopćeno da su zbog velike količine padavina, u široj okolini Krupnja, nabujali potoci i rječice nanijele veće količine odrona i blata na državnim putevima Korenita – Krupanj i Zavlaka – Krupanj, zbog čega se na pojedinim mjestima naizmjenično propušta saobraćaj, javlja Tanjug.

Ekipe su na terenu i rade na raščišćavanju puta.

U Krupnju su poplave 2014. odnijele dva života, a pričinjene su i velike štete.

Saobraćajni haos u Novom Sadu

Novi Sad je ranije zadesilo jako nevrijeme koje je izazvalo velike poplave i saobraćajni haos.

Jaka kiša, praćena grmljavinom, gradom i vjetrom, donijela je više od 50 litara po kvadratnom metru što je veoma otežalo saobraćaj u svim dijelovima grada i u prigradskim naseljima.

Najkritičnije je u pojedinim ulicama na Novom Naselju, Klisi, te Detelinari. Pod vodom su i pojedine ulice u centru grada, kao i Bulevar Evrope, a najkritičnije je kod nadvožnjaka u Kisačkoj ulici, javlja Tanjug.

Član Gradskog vijeća za komunalne poslove Vladimir Stojković rekao je novinarima kako je na terenu 12 interventnih ekipa JKP Vodovod i kanalizacija.

Pod vodom su i pojedine ulice u centru grada, kao i Bulevar Evrope

„Palo je preko 52 litra kiše po metru kvadratnom za dva sata, a gradska mreža može da primi oko 20 litara po kvadratu, pa su zbog toga i nastali problemi. Radimo punim kapacitetom, pomagali smo da u jednoj kući u Ulici Jovana Hranilovića ne dođe do poplave, i pozivam sve građane koji imaju probleme da se jave gradskoj komunalnoj inspekciji i Upravi za vanredne situacije – operativnom centru Novi Sad“, rekao je Stojković.

Malo posla za Hitnu pomoć

Prema riječima direktora JKP Vodovod i kanalizacija Gvozdena Perkovića spomenuta količina padavina je izuzetno velika, a najveći su problemi na pomenutim i već poznatim kriznim tačkama.

Uslijed obilnih padavina nekoliko ulica u Novom Sadu je poplavljeno, a najkritičnije je u pojedinim ulicama na Novom Naselju, Klisi i Detelinari

Kristina Jovanović iz novosadske Hitne pomoći rekla je kako ekipe nisu imale poziva za izlazak na teren.

Snežana Jaković iz JGSP Novi Sad rekla je kako autobusi saobraćaju uz minimalna zakašnjenja. Kako je navela, otežan saobraćaj je i dalje na prilazima Željezničkoj stanici.

Po dobijanju izvještaja o vremenskoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda i obavještenja Uprave za vanredne situacije, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević naložio je svim gradskim preduzećima da budu u stanju pripravnosti kako bi u slučaju potrebe adekvatno reagirali.

Izvor: Agencije