Oglasi

Poplava na društvenim mrežama: Političari brinu o foteljama, umjesto o narodu

Vlast nespremna dočekala elementarne nepogode, iako su iz iskustva iz 2014. mogli vidjeti koliko razorna priroda može biti.

Obilne kiše u regiji izazvali su poplave i izlijevanje rijeka, ali istovremeno uznemirile korisnike društvenih mreža, koji kritiziraju vlast koja je nespremna dočekala nove elementarne nepogode, iako su iz iskustva iz 2014. mogli vidjeti koliko razorna priroda može biti.

Često podijeljena javnost, ovaj put je složna da su najveći krivci predstavnici vlasti za koje kažu da su im najbitnije njihove fotelje i paušali, dok narod mora da se snalazi sam.

Neki su poplave iskoristi i da se našale. 

Ipak, jasno je da je najveći dio bijesa korisnika društvenih mreža usmjeren protiv političara, koji, kako se kaže, poplave zloupotrebljavaju za vlastite ciljeve, dok građane ostavljaju na cjedilu. 

Mnogi podsjećaju na katastrofalne poplave iz 2014. godine, ali i skreću pažnju kako državne agencije ponovno kasno reagiraju. 

Ili kako jednostavno ništa ne čine kako do novih poplava ne bi došlo. 

Neki i skreću pažnju na učestalost poplava u zemlji. 

Političari nisu jedini koji su na meti kritika korisnika društvenih mreža. Neki skreću pažnju na činjenicu da su građani imali priliku na izborima promijeniti vlasti koje su upravljale kriznim situacijama 2014, ali da su propustili da to učine. 

Kritika je upućena i na nedostatak zdravog razuma, kako se tvrdi, među predstavnicima vlasti i na laganje javnosti. 

Korisnici društvenih mreža se sjećaju i vlastitih iskustava i gubitaka tokom prethodnih poplava u zemlji. 

Na mrežama se mogu naći fotografije i snimci posljedica aktuelnih poplava. 

Ali očito bez velikih očekivanja. 

Izvor: Al Jazeera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.