Oglasi

Ponuda od 916 miliona eura za kupovinu Wembleyja

Potencijalni kupac je Shahid Khan, vlasnik nogometnih klubova Fulham (Engleska) i Jacksonville Jaguars (SAD).
Izgradnja novog Wembleyja koštala je 870 miliona eura, a otvoren je 2007. godineEPA

Nogometni savez Engleske dobio je neobičnu ponudu vrijednu 800 miliona funti (916 miliona eura) da proda nacionalni stadion Wembley u Londonu.

Britanski mediji izvještavaju da je potencijalni kupac Shahid Khan, vlasnik nogometnih klubova Fulham (trenutno u Prvoj ligi) i Jacksonville Jaguars (takmiči se u NFL-u, ligi američkog nogometa).

Mark Waller, izvršni potpredsjednik NFL-a, rekao je da je opcija posjedovanja stadiona u Londonu "ključna za najjaču ligu u američkom nogometu".

"Potencijalna kupovina stadiona Wembley još je jedan snažan znak posvećenosti Velikoj Britaniji i njihove vizije da nam pomognu u razvoju našeg sporta. Ova nova relacija omogućila bi nam veću fleksibilnost u planiranju budućih NFL utakmica u Londonu", naveo je u saopćenju Waller.

O ovoj se temi, navodno, razgovaralo na sastanku Odbora FA-a.

Novi Wembley otvoren 2007. godine

Izgradnja novog Wembleyja, koji je s kapacitetom 90.000 sjedećih mjesta najveći u Velikoj Britaniji, koštala je 757 miliona funti (približno 870 miliona eura), a otvoren je 2007. godine.

Fulham trenutno igra na stadionu Craven Cottage, kapaciteta 25.700 mjesta, izgrađenom još 1897. godine.

Klub iz Londona, čiji je trener Slaviša Jokanović, a napad predvodi reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović, na pozajmici iz Newcastlea, na dobrom je putu da se dogovori s FA-om, javlja britanski Sky Sport.

Reprezentacija Engleske i dalje bi igrala na Wembleyju, a i prostorije FA-a također bi ostale na stadionu.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.