Oglasi

Ponovo razbijena dvojezična tabla u Vukovaru

Po Vukovaru su sa zgrada državnih institucija više puta postavljane i skidane ploče s nazivima na dva pisma i jezika.
Dvojezična ploča na zgradi Policijske postaje u Vukovaru razbijana je već nekoliko putaPixsell - Arhiva

Na zgradi vukovarske policijske postaje u petak oko podneva ponovno je razbijena dvojezična ploča s nazivom ustanove na latiničnom i ćiriličnom pismu, potvrdila je vukovarsko-srijemska policija.

Glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Domagoj Džigumović kasnije je izjavio kako se sumnja da je ploču razbio 54-godišnji Vukovarac.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o Franji Šoljiću, vukovarskom veteranu i dragovoljcu Domovinskog rata, koji se odmah i prijavio policiji.

Glasnogovornik Džigumović nije mogao iznijeti pojedinosti o cijelom slučaju.

Suđenja zbog skidanja ploča

Dvojezična ploča na zgradi Policijske postaje u Vukovaru razbijana je već nekoliko puta.

Po Vukovaru su, od početka rujna 2014. godine, sa zgrada državnih institucija više puta postavljane i skidane ploče s nazivima na dva pisma i jezika.

Zbog toga je nekoliko osoba završilo i na sudu.

Optužnica im stavlja na teret više kaznenih dijela, među kojima izazivanje nereda, razbijanje i uništavanje državne imovine, napad i povreda službenih osoba te pokušaj rušenja ustavnog poretka.

Prijeti im kazna zatvora od jedne do osam godina.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.