Oglasi

Ponovo odgođeno suđenje za zločine u Kravici kod Srebrenice

Za taj ratni zločin, počinjen protiv civila Bošnjaka u julu 1995, optuženo je osam pripadnika MUP-a Republike Srpske.
Optuženi se terete da su u halama Zemljoradničke zadruge i oko njih, u mjestu Kravica u julu 1995, učestvovali u ubistvu više stotina Bošnjaka tokom genocida u SrebreniciEPA

Suđenje osmorici pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, optuženih za ratne zločine u Kravici kod Srebrenice 1995. danas je ponovo odgođeno jer se optuženi Dragomir Parović nije pojavio pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Kako prenosi Radio Slobodna Evropa, suđenje je odgođeno za 30. maj i 1. juni, a predsjednica Sudskog vijeća Mirjana Ilić rekla je da je sud od novosadske policije dobio potvrdu da se Parović nalazi na liječenju na psihijatrijskom odjeljenju bolnice u Novom Sadu.

Dodala je da nije dostavljen izvještaj o njegovom zdravstvenom stanju, zbog čega sud trenutno nema dovoljno dokaza za nastavak rada u tom procesu.

Parović se ni jučer nije pojavio na sudu, zbog čega je naloženo njegovo privođenje.

Ubijene stotine Bošnjaka

Za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u mjestu Kravica kraj Srebrenice u julu 1995. optuženi su bivši pripadnici Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske Nedeljko Milidragović, Aleksa Golijanin, Milivoje Batinica, Dragomir Parović, Aleksandar Dačević, Boro Miletić, Jovan Petrović i Vidoslav Vasić.

Po optužnici, oni su zajedno s nepoznatim pripadnicima Specijalne brigade Republike Srpske, u halama Zemljoradničke zadruge i oko njih, u mjestu Kravica u julu 1995. učestvovali u ubistvu više stotina Bošnjaka tokom genocida u Srebrenici.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.