Ponovo dvije nagrade za najboljeg nogometaša

Zajedničku nagradu FIFA-e i France Footballa dobili su samo Lionel Messi (četiri puta) i Cristiano Ronaldo (dva puta) (EPA)

Svjetska nogometna federacija i francuski list France Football više neće surađivati i zajednički dodijeljivati jednu nagradu za najboljeg nogometaša svijeta, Zlatnu loptu, piše španjolski sportski list As.

Kako piše list, novi predsjednik FIFA-e Gianni Infantino i Groupe Amaury, koja je vlasnik francuskog lista, nisu postigli dogovor.

To znači da će najboljeg nogometaša svijeta birati posebno novinari i urednici France Footballa, a posebno izbornici i kapetani reprezentacija, prenosi Hina.

FIFA je 2009. godine, dok je njezin predsjednik bio Sepp Blatter, platila 15 milijuna eura da bi se dodjeljivala samo jedna nagrada, a kako navodi As, Infantino želi ponovo izbor koji će biti potpuno pod okriljem FIFA-e.

Samo Messi i Ronaldo

FIFA je svoju nagradu dodjeljivala od 1991. do 2009. godine i po tri puta pobjednici su bili Zinedine Zidane i Ronaldo, dok je France Football nagradu dodjeljivao od 1956. godine do 2009. godine.

Do 1998. godine u konkurenciji su bili samo europski igrači i rekorderi su Michel Platini, Johan Cruyff i Marko Van Basten sa po tri nagrade.

Zajedničku nagradu FIFA-e i France Footballa dobili su samo Lionel Messi (četiri puta) i Cristiano Ronaldo (dva puta).

Izvor: Agencije