Oglasi

'Ponos Afrike' za bogatiju turističku ponudu

Specijalni luksuzni voz omogućava posjetiocima da uživaju u nezaboravnim prizorima i kulturi putujući ovim kontinentom.

Afrika je bogatija za jedinstvenu turističku ponudu. Specijalni luksuzni voz omogućava posjetiocima da uživaju u nezaboravnim prizorima i kulturi putujući ovim kontinentom.

Parna lokomotiva bez mnogo problema vuče za sobom "Ponos Afrike".

Od 11 vagona, sedam je putničkih i jedan osmišljen kao platforma za posmatranje. Ima vagone za ručavanje, posadu i može primiti 42 putnika.

Luksuza ne manjka. Putničke kabine su opremljene frižiderima, a svaki vagon ima kupatilo s tuševima. Usluga je na raspolaganju 24 sata.

Restoranu se pridaje posebna pažnja. Svaki dan nudi se različit jelovnik.

"Naš meni mijenja se tokom godine, ovisno o tri različite destinacije koje nudimo: Kape Town - Pretoria, Durban - Pretoria i Viktorijini vodopadi - Durban. Svi meniji su različiti, ali opet povezani", kazao je šef "Ponosa Afrike" Aubrey Pietersehead.

Preporuka svima

Voz ne povezuje samo najveće gradova Južne Afrike. Saobraća, također, širom afričkog kontinenta.

Put koji traje 30 dana počinje u Cape Townu, nastavlja se kroz Zimbabve, Zambiju, Tanzaniju i druge zemlje. Na pauzama se izalazi i uživa u prirodi.

"Jelo i usluga odlični su kao i mjesta gdje smo bili na izletima. Od samog početka sve je dobro organizirano. Osjećamo se vrlo ugodno", kaže jedan od putnika.

"Bilo je predivno vidjeti toliko različitih stvari u Južnoj Africi, preporučujemo svima ovaj voz", dodaje njergova saputnica.

Putovanje se odvija brzinom blizu 70 kilometara na sat, što posjetiocima omogućava da se nagnu kroz prozor i uživaju u panorami.

Izvor: Al Jazeera