Oglasi

Pompeo povukao saopštenje SAD-a o presudama u Crnoj Gori

Američki državni sekretar se, kako navodi 'Foreign Policy', usprotivio saopštenju jer želi da ublaži ratoborne tonove s Rusijom pred posjetu Moskvi.
Kancelarija Mikea Pompea naredila je da saopštenje bude poništeno, ali je birokratska procedura već bila pokrenuta EPA/Arhiva

Američki državni sekretar Mike Pompeo naredio je da bude povučeno saopštenje State Departmenta u kojem se pozdravlja presuda u slučaju “Državni udar” u Crnoj Gori, a koje je objavljeno greškom, saznaje magazine Foreign Policy.

State Department je u saopštenju pozdravio presudu kao “jasnu pobjedu vladavine zakona nad ogoljenim pokušajem Rusije da potkopa suverenitet Crne Gore”. 

“Od osujećenog pokušaja državnog udara na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori u oktobru 2016. godine, koji je podržala Rusija, Crna Gora je preduzela važne korake ka integraciji u transatlantsku porodicu, od kojih je najznačajniji pridruživanje NATO u junu 2017. Godine”, navedeno je u saopštenju.

'Saopštenje objavljeno slučajno'

Međutim, kako su za Foreign Policy rekli bivši i aktuelni zvaničnici upoznati sa ovim pitanjem, Pompeo se usprotivio saopštenju jer, kako su naveli, želi da ublaži ratoborne tonove s Rusijom pred posjetu Moskvi.

Magazin navodi da je saopštenje slučajno objavljeno u četvrtak popodne, Pompeova kancelarija je naredila da bude poništeno, ali je birokratska procedura već bila pokrenuta. 

Ubrzo nakon što je izdato, saopštenje je brzo povučeno i tiho skinuto sa internetske stranice State Departmenta, prenosi Foreign Policy.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.