Oglasi

Pompeo: Madurova politika ne donosi ništa osim mraka

Veliki dio Venecuele pogođen je nestankom struje, čiji je uzrok, kako navode vlasti, 'sabotaža' na najvećoj hidroelektrani u zemlji.
Glavni grad Venecuele i još 20 od 23 savezne države u zemlji od jučer nemaju strujuEPA

Povodom situacije u Venecueli američki državni sekretar Mike Pompeo na svom Twitter-nalogu napisao je da politika venecuelskog predsjednika Nicolasa Madura ne donosi ništa osim mraka.

"Nema hrane. Nema lijekova. Sada nema struje. Sljedeće: nema Madura", dodao je Pompeo, prenosi Tanjug.

Veliki dio Venecuele pogođen je nestankom struje, čiji je uzrok, kako navode vlasti, "sabotaža" na najvećoj hidroelektrani u zemlji.

Opskrba električnom energijom u petak je nakratko obnovljena u nekoliko distrikta u prijestonici Caracasu, nakon čega je grad ponovo utonuo u mrak.

Glavni grad Venecuele i još 20 od 23 savezne države u zemlji od četvrtka nemaju struju.

Maduro optužuje 'američki imperijalizam'

Maduro je obustavio nastavu u školama i radni dan u petak kako bi se olakšali napori za oporavak isporuke električne energije u zemlji, napisala je na svom Twitter-nalogu zamjenica predsjednika Delcy Rodriguez.

Prema navodima Nacionalne elektroprivredne kompanije, uzrok nestanka struje jest sabotaža u najvećoj venecuelskoj hidroelektrani "Simon Bolivar".

Predsjednik Venecuele za incident je optužio "američki imperijalizam".

Mediji prenose da su desetljeća nedovoljnog investiranja nanijela štetu glavnim hidroelektranama, zbog čega su česti sporadični nestanci struje.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.