Pompeo će se u Sočiju sastati s Lavrovim

Lavrov i Pompeo sastali su se nedavno na marginama sastanka arktičkih zemalja u Finskoj (EPA)

Američki državni tajnik Mike Pompeo sastat će se 14. svibnja s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovim u Sočiju, potvrdio je za novinsku agenciju RIA izvor u ruskom Ministarstvu vanjskih poslova.

Očekuje se da će dvojica dužnosnika razgovarati o političkoj krizi u Venezueli i nuklearnom programu Sjeverne Koreje, prenosi Reuters.

Britanska agencija navodi i da će Pompeo i Lavrov razgovarati i o drugim temama, kao što su Sirija, Ukrajina i kontrola nuklearnog naoružanja, te o pritvoru Paula Whelana, bivšeg američkog marinca, koga je Rusija uhapsila pod optužbama za špijunažu. Whelan to poriče.

‘Uvijek direktni razgovori’

Pompeo i Lavrov razgovarali su u ponedjeljak na marginama skupa arktičkih zemalja u Finskoj, nakon čega je američki državni tajnik rekao da su njegovi razgovori s ruskim šefom diplomacije “uvijek izravni”.

“Često razgovaramo telefonom. Sreli smo se nekoliko puta. Razgovori su uvijek izravni, a svaki od nas radi na svojoj razini najbolje kako bi predstavio šta naši čelnici traže od nas. Naš je odnos sasvim dobar”, kazao je Pompeo.

Izvor: Agencije