Oglasi

Polovina Rusa prestala bi koristiti strane internetske usluge

Više od polovine Rusa spremno je preći na ruske platforme da se ubrza razvoj domaćeg tržišta i otvore nova radna mjesta.
InternetTrećina ispitanika rekla je da se osjeća ponosno što imaju mogućnost izbora između ruskih i stranih internetskih uslugaEPA - Ilustracija

Nešto više od polovice ruskih građana spremno je prestati koristiti strane internetske usluge u korist ruskih kako bi se pospješio razvoj nacionalnog tržišta, rezultati su istraživanja koje je proveo Institut za razvoj interneta.

Neovisno istraživanje posredstvom interneta provedeno je između 23. i 27. listopada na uzorku od 1.000 ispitanika s prebivalištem u Rusiji u dobi između 18 i 65 godina i starijih, prenosi Tanjug od agencije TASS.

Prema rezultatima ispitivanja, trećina ispitanika rekla je da se osjeća ponosno što imaju mogućnost izbora između ruskih i stranih internetskih usluga.

Razvoj domaćeg tržišta i radna mjesta

Njih 53% priznalo je da bi bilo spremno napustiti strane internetske platforme i prijeći na slične ruske kako bi se ubrzao razvoj domaćeg tržišta i otvorila nova radna mjesta.

Kad je riječ o zaštiti osobnih podataka, 77% ispitanika vjeruje u to da bi država trebala biti u mogućnosti utvrditi pravila za ruske internetske tvrtke da omoguće sigurnost i zaštitu osobnih podataka građana.

Dvije trećine ispitanika vjeruje da ruske vlasti trebaju podržati domaću IT industriju.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.