Poljska izborila SP, Slovenija zaustavila Škotsku

Robert Lewandovski je u ovim kvalifikacijama postigao 16 golova za Poljsku (EPA)

Nogometna reprezentacija Poljske plasirala se na Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji nakon što je susretu posljednjeg kola pobijedila Crnu Goru 4:2 i tako potvrdila prvo mjesto u grupi E.

Poljska je uoči zadnjeg kola imala tri boda više od Danske i trebala je tek bod, ali ekipa Adam Nawalka je upisala pobjedu.

Poljska je povela 2:0, Crna Gora je izjednačila i zakomplicirala situaciju, ali su domaćini s dva nova pogotka razriješili sve dvojbe. Robert Lewandovski je u ovim kvalifikacijama postigao 16 golova za Poljsku.

Danska je u Kopenhagenu odigrala 1:1 protiv Rumunije i tako sačuvala drugo mjesto.

Remi Slovenije

Poljska je na kraju osvojila prvo mjesto sa 25 bodova, Danska je druga sa 20 bodova, treća je Crna Gora sa 16, Rumunija ima 13, a a zadnja dva mjesta zauzimaju Armenija (7) i Kazahstan (3).

U grupi F Engleska je i prije zadnjeg kola osigurala prvo mjesto, a za drugu poziciju borile su se Škotska i Slovačka. Na kraju su slavili Slovaci, kojima jer pomogla Slovenija odigravši 2:2 protiv Škotske.

Slovačka je protiv Malte slavila 3:0 golovima Adama Nemeca (33, 62, 69) i potom priželjkivala remi u Ljubljani. To se i dogodilo, pa će Slovaci u dodatne kvalifikacije.

Engleska je kvalifikacija zaključila pobjedom protiv Litvanije 1:0, a gol oduke zabio je Harry Kane iz penala u 27. minuti.

Englezi su osvojili prvo mjesto sa 26 bodova, Slovačka i Škotska su osvojile po 18 bodova, ali Slovaci imaju bolju gol razliku. Slovenija je četvrta sa 15 bodova, Litvanija ima šest, a Malta jedan bod.

Izvor: Agencije