Policija ubila napadača u Houstonu

Policija je upozorila građane da izbjegnu to područje u kojem je zaustavljen saobraćaj (Twitter / Screenshot)

U američkom gradu Houstonu upucano je devetoro ljudi u tržnom centru, a policija je objavila da je ubila napadača koji je bio advokat.

U njegovom automobilu pronađena je velika količina oružja.

Prvobitno je napadač opisan kao Afroamerikanac sa revolverom, a hjustonska policija je na Twitteru objavila da ga je upucala i potom dodala da je napadač preminuo.

Policija nije saopštila ime ubijenog advokata i dodala je samo da se istražuje da li su motiv pucnjave bili “problemi koje je imao sa svojom firmom”.

Tijela leže na zemllji

Od devetoro ranjenih, troje je pušteno na licu mjesta, šestoro smješteno u lokalne bolnice, od kojih je jedna osoba u kritičnom stanju, a za drugu je navedeno da su joj rane ozbiljne prirode.

Neki od svjedoka su naveli da je napadač ispalio nekoliko desetina metaka u atomobile koji su prolazili pored njega, prije nego što je policija pucala na njega.

Kako su ranije javili američki mediji, hjustonska policija je poslala odred za demontiranje bombi nakon što je sumnjivo vozilo pronađeno blizu mjesta pucnjave.

Policija je upozorila građane da izbjegnu to područje u kojem je zaustavljen saobraćaj.

Novinar američke televizije je iz zraka vidio tijela kako leže na zemlji, navodeći da se već neko vreme nisu čuli pucnji, pa je zato pretpostavio da je napadač savladan.

Izvor: Agencije