Policija u Srbiji uhapsila 32 navijača Hajduka

Navijači su privedeni u Nišu i Grockoj te će biti proslijeđeni nadležnim tužiteljstvima i sudijama za prekršaje (MUP Srbije)

Policija je u Srbiji uhitila skupinu navijača Torcide, osumnjičenih da su u četvrtak ujutro demolirali benzinsku crpku na autocesti kod Beograda, javljaju beogradski mediji, a ministar policije Nebojša Stefanović potvrdio je da je uhićenje u tijeku u dvije policijske postaje.

Stefanović je izjavio da su pripadnici policije na autocesti zaustavili više od 400 navijača splitskog Hajduka i da je detaljnom provjerom i pretresom otkrivena veća količinu drvenih i metalnih palica, nekoliko sjekira i baklji, te manja količinu narkotika.

Naveo je i kako policija u Nišu i Grockoj privodi 32 navijača koji će biti proslijeđeni nadležnim tužiteljstvima i sucima za prekršaje.

“Policija je kod nekih navijača pronašla i robu koju su ukrali na jednoj benzinskoj stanici kod Vrčina – cigarete, piće te igračke s markicama Republike Srbije. Zbog divljanja na benzinskoj stanici sudiji za prekršaje biće privedeno 28 navijača zbog nepristojnog, drskog i bezobzirnog ponašanja, za što je predviđena zatvorska kazna od 30 do 60 dana”, objasnio je ministar Stefanović.

Divljali na benzinskoj stanici

Beogradski mediji prethodno su javili kako je 30-ak navijača Torcide, na putu iz Splita prema Sofiji gdje je Hajduk igrao protiv Slavije, divljala na benzinskoj postaji kod Beograda.

U koloni od 30 automobila i kombija, navijači su u noći na četvrtak izazvali kaos na crpki kompanije Mol kod Vrčina, objavili su beogradski mediji, a policija je potvrdila da su ondje uzeli piće i cigarete, za što nisu platili.

“Svako divljačko ponašanje, ponašanje koje uznemirava građane Srbije, nanosi im materijalnu štetu ili ugrožava njihovu bezbednost, biće oštro sankcionisano”, poručio je Stefanović.

Izvor: Agencije