Policija: U Crnoj Gori se pripremaju incidenti na dan izbora

Grupa preko društvenih mreža zagovara izazivanje nemira i narušavaju javni red u Crnoj Gori, tvrdi policija (EPA)

Direktor crnogorske Uprave policije Veselin Veljović tvrdi da raspolažu operativnim podacima da pojedinci i grupe planiraju izazivanje incidenata i nemira na dan parlamentarnih izbora, u nedelju, 30. augusta.

“Naša saznanja ukazuju da ova lica preko društvenih mreža i drugih kanala zagovaraju da tokom glasanja i nakon zatvaranja biračkih mesta građani izađu na ulice, izazivaju nemire i narušavaju javni red”, kaže on u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Veljović je rekao da će policija u svim gradovima odlučno i odgovorno postupati, a oni koji budu pokušali ispoljiti “destruktivno i ekstremno ponašanje, izazivati građansku nestabilnost i kršiti zakonske propise biće spriječeni i snosiće odgovornost”.

‘Interes pojedinca i porodice’

“Pozivam građane da svi zajedno podijelimo odgovornost i sačuvamo građanske i civilizacijske vrijednosti društvene zajednice kao zajedničko dobro i interes svakog pojedinca i porodice”, naveo je Veljović u izjavi.

Parlamentarni izbori 30. augusta bit će 11. od uvođenja višepartijskog sistema u Crnoj Gori, a peti nakon obnove nezavisnosti 2006. godine.

Prvo glasa ima 540.026 građana Crne Gore.

Izvor: Agencije