Policija u Boliviji suzavcem rastjerala pogrebnu povorku

Incident sa policijom dogodio se u gradu El Alto kod glavnog grada, a u kojem žive pristalice doskorašnjeg predsjednika Eva Morales koji je u egzilu u Meksiku (EPA)

Policija u Boliviji danas je suzavcem rastjerala pogrebnu povorku koja se pretvorila u protest protiv vlasti, javila je agencija AFP sa lica mjesta, prenosi Beta.

Nekoliko hiljada ljudi prisustvovalo je sahrani pet osoba koje su tokom sedmice stradale u neredima.

Incident sa policijom dogodio se u gradu El Alto kod glavnog grada, a u kojem žive pristalice doskorašnjeg predsjednika Eva Morales koji je u egzilu u Meksiku.

Drugi detalji nisu saopćeni, dodaju agencije.

Planirani novi izbori

Bolivija je pogođena teškom političkom krizom od predsjedničkih izbora 20. oktobra, na kojima je, prema procjeni Organizacije američkih država (OAS), bilo ozbiljnih neregularnosti.

Morales je podnio ostavku 10. novembra pod pritiskom demonstranata i vojske i sklonio se u Meksiko, ali njegove pristalice ne prihvataju prijelaznu Vladu.

Samoproglašena predsjednica Bolivije Jeanine Anez rekla je u srijedu kako planira raspisati nove izbore, poslije pogibije najmanje trideset ljudi u sukobima u posljednjih mjesec dana.

Izvor: Agencije